Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

6. 4. 2018

HUMBOOK FEST 2018'

Rok 2018 je pro mě opět rok zlomu, tentokrát v podobě úžasné příležitosti spojené s úžasnou literární akcí pro milovníky YA literatury! Ano, hádáte správně, mluvím o Humbook festivalu! I letos se můžeme na tuto úžasnou akci a já mám pro vás skvělou zprávu. Jestli vás zajímá cokoliv okolo Humbooku, otevřete článek a čtěte dál!
První informací, o kterou se s vámi musím podělit, je pro mne velice skvělá zpráva a příležitost. Stala jsem se AMBASSADORKOU HUMBOOKU!

Co to pro mne i pro vás znamená? Ve zkratce to, že budu mít veškeré informace o této akci jako jedna z prvnícj a samozřejmě si je nenechám jen pro sebe! Hned, jakmile něco nového zjistím, to budu sdílet jak tady, tak na svém Instagramovém profilu, kde mne můžete sledovat, pokud tak už nečiníte. Stejně tak tyto informace co nejdříve nasdílím i do TOHOTO ČLÁNKU, kde je budete mít všechny pohromadě! Proto jestli tu stále něco chybí, nezoufejte, hned, jak budeme něco vědět, objeví se to tady! 
Zároveň se taky částečně podílím na doprovodném programu, proto vám nabízím jedinečnou příležitost - do komentářů mi můžete napsat, co byste na tom letošním Humbooku chtěli vidět, mít, zažít! Cokoliv co se vám loni líbilo nebo naopak chybělo mi můžete sdělit a já to s radostí pošlu dál!

LÍSTKY UŽ JSOU V PRODEJI!!!

Svou vstupenku už si můžete koupit na tomto odkazu! Cena vstupenky je 449,- Kč, k dispozici už jsou pouze vstupenky obyčejné, VIP vstupenky se vyprodaly během prvního spuštění prodeje lístků. Vstupenky si není možné koupit na místě, ale pouze před odkaz, který jsem sdílela výše.
V ceně VIP vstupenky byl kromě látkové tašky, reading copy knihy, která bude vycházet po Humbooku, zápisníku a dárků od našich milých sponzorů také vstup na autogramiádu zahraničních autorek. Bez této vstupenky se tedy k podepsání vašich knih z domova nedostanete. Čeští autoři budou své knihy podepisovat vždy poté, co skončí jejich přednáška či program na stage.

Kdy a kde to letos bude?
 Letošní Humbook fest se bude konat 6. 10. (října) a místem je Kongresové centrum v Praze na Vyšehradě. Přidat se můžete do Facebookové události, kde se bude veškeré info sdílet taky a vám nic neuteče! Kongresové centrum Praha je umístěno přímo u stanice metra C – Vyšehrad. Veškeré info ohledně spojů naleznete na www.dpp.cz Souřadnice pro GPS navigace 50.062016, 14.428521, je zde i možnost parkování.
Skvělá zpráva je, že na Humbook letos můžete přijít i v kostýmu! Někteří z vás budou za svůj cosplay i patřičně odměněni!

Kdo přijde?
K prvnímu odhalení autora došlo 10. 4. - první, o kom víme, že nás navštíví, je Sara Raasch, autorka série Sníh nebo popel (další díly Led nebo plamen a závěrečný díl série teprve vyjde)! Na blogu určitě vyjde recenze na její knihy, ať ti, kteří zatím stejně jako já nečetli vědí, zda se těšit a knihu si pořídit (ale já myslím, že na obojí je odpověď ano!).

A po měsíci, koncem května, odhalujeme další autorku, kterou na Humbooku uvidíme! Je to Claudia Gray, autorka knihy Tisíc kousků tebe, jejíhož pokračování s názvem Deset tisíc nebí nad tebou se dočkáme už 20. srpna! I na její knihu tu časem objevíte recenzi.

Autorkou, odhalenou 25. 6., je autorka série Griša a Šest vran - Leigh Bardugo! Autorce vyšla také kniha Wonder woman a do Humbooku se doufejme dočkáme i překladu její novinky The Language of Thorns!
POZOR! Z důvodu zdravotních obtíží autorka Leigh Bardugo zrušila své Evropské turné - včetně letošního Humbooku. Autorce přejeme, aby jí brzo bylo lépe a budeme doufat, že příští rok ji na festivalu uvidíme!

MÁME PRO VÁS SKVĚLOU ZPRÁVU!
Úžasnému týmu, který stojí za Humbookem, se podařilo něco skoro nepředstavitelného! Ačkoliv většina autorů na poslední chvíli nemůže potvrdit účast na podobných akcích, jedna autorka se přecijen našla! Je to Estelle Maskame, autorka trilogie DIMILY, které minulý týden vyšel závěrečný díl! Mimo jiné má autorka také svůj vlastní YouTube channel! Těšíte se?!

POZOR POZOR! Hlásím Vám překvapení! Je to neuvěřitelné, ale na Humbook dorazí přecijen další zahraniční autor! A tentokrát trochu zvýšíme hladinu testosteronu, protože to bude Sebastien de Castell, autor sáhodlouhé série Divotvůrce, které nedávno vyšel v češtině druhý díl - Černé znamení! Recenzi na první díl si můžete přečíst tady.


Prvním ČESKÝM autorem, o kterém víme, že bude na Humbooku, je spisovatel Pavel Bareš - autor Projektu Kronos!
Druhou je česká autorka Petra Stehlíková, známá především svou knihou Naslouchač a pokračováním s názvem Faja!
Kromě Pavla a Petry tam uvidíte a uslyšíte taky Dominiku Gawliczkovou, jak vypráví nejen o své knížce Dominika na cestě Jižní Amerikou, ale také o cestování jako takovém.
A pokud jste velcí fandové českých YouTuberů a neměli jste možnost se zastavit na Světě knihy, budete mít znovu příležitost si poslechnout i Kovyho! Bude mluvit, jak jinak, než o všem! [čti Ovšem]

HUMBOOKSTART

Víte, jak je složité napsat vlastní knihu? A co je ještě složitější, je ji dokázat i vydat! Právě mladým debutujícím českým autorům pomáhá HumbookStart v tom, aby se o nich dozvědělo co nejvíce lidí a jejich kariéru spisovatele pomohlo odstartovat v tom nejlepším, protože věří, že za to stojí! Loni, v prvním kole HumbookStartu to byl autor a s nadšením mohu říct že i můj kamarád Martin Bečan, komu tento projekt umožnil si uskutečnit svůj sen s vydáním jeho knihy Kaziměsti. Letos na Humbooku uvidíme dalšího "debutéra" a to PETRU MACHOVOU, která mezi ambasadory zvítězila se svou knihou Dračí město! Právě Petru uvidíte a uslyšíte na hlavní stage na Humbooku o své knize mluvit! My už se na Petru moc těšíme, co vy? Něco víc o Petře a její knize tady.

PROGRAM:


Oficiálními partnery Humbooku jsou: čaje Loyd, Chupa Chups, Volvo, Mixit, MindOK
Díky Leo Express se na Humbook studenti dostanou levněji! Od 1. září nich totiž platí 75% sleva na jízdu v economy třídě pro žáky a studenty a s kódem humbookfest2018 budete mít ještě dalších 50 Kč dolů (slevy se sčítají!) Slevu můžete využít na spoje od 5. 10. do 7. 10. 2018 pro jízdy, jejichž výchozí a nebo cílová stanice je Praha-Libeň, Praha, hl.n., Praha, hl.n. (BUS), Praha, ÚAN Florenc. Kód lze využít pouze jednou.

Letošní Humbook merch:




Co už proběhlo?


Humbook stage - Svět knihy
Dne 12. 5. se v 10:30 otevřely brány Humbook stage na Světě knihy 2018! Ostartovala to beseda "Křížem krážem komiksem" - jak vznikají komiksy a kam chodí na nápady autoři jako je Martin Šinkovský a Petr Novák?
Od 11:45 pokračoval program besedou o LGBT+ literatuře s autory Theo AddairemMartinem Bečanem a knihomolem Jakubem Pavlovským (@Bookscalling).
Od 13:00 pak následoval duel mezi knižními bloggery a redaktory - Proč jsou obálky jaké jsou a proč se občas přeloží název tak a tak? Jak vybíráte co vydáte a další otázky, které mají knihomolové na členy redaktorských týmů nakladatelství - to přesně je téma, kterého jsem se zhostila Markéta z @endlessbibliophile a Marianna z blogu Knižné nebo versus redaktoři Petr Eliáš (CooBoo), Jiří Štěpán (Host) a Jana Balharová (Yoli).
Další na programu byla beseda ve 14:45 kde se vám mladí autoři svěřili, jak jim vydali knížku. O tom jak je těžké najít námět, čas na psaní, nakladatele a ustát překvapení (ať už + nebo -) mluvili Alžběta Bílová, Pavel Bareš, Anna Musilová a Mirka Varáčková. Současně se také křtíly knihy právě Mirky a Alžběty a aby toho nebylo málo,proběhlo zde vyhlášení výherce soutěže Hvězda inkoustu, kterou pořádá Fragment!
Uff, to je teda jízda co? Ale to ještě není všechno (Horste). Tento stage v závěru praskala ve švech, protože od 16:00 se na ní objevil Kovy, jeden z nejoblíbenějších českých youtuberů - ano, OVŠEM! Kovy mluvil, jak už je nejspíš známo, prostě o všem a vy jste si na samém konci mohli nechat jeho knihu i podepsat!

Vlog z této akce najdete na mém YouTube kanále: https://www.youtube.com/watch?v=IGXZ-ojIYxg 

8 komentářů:

  1. Jsem ráda, že bude Humbook konečně na nějakém opravdu větším místě. Aspoň se nás tam nejde hodně, protože si myslím, že tenhle rok se nás sejde určitě ještě víc! :)
    Už teď se na říjen těším:)
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme taky moc rádi, loni se nedalo nikdo krom venku dýchat! :D A těším se úplně stejně, nejradši bych měla trhací kalendář abych mohla hezky vizuálně odpočítávat dny :D

      Vymazat
  2. Ještě nikdy jsem tam nebyla, do minulého roku jsem vlastně nevěděla, že něco takového existuje, ale tento rok tam chci jít a píšu si do diáře :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je paráda, moc se těšíme a doufám, že se uvidíme a budeme moct pokecat! :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek, Marti! Těším se, že se tam uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý článek, jen trochu vadí chyby Vyšehrad s měkkým i a přecijen v tomto tvaru čeština nezná. I tak se zúčastním.

    OdpovědětVymazat