Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

24. 6. 2018

Přečteno! Chovejte se jako kočka


Milovníci koček určitě uznají, že některé kočičí vlastnosti by se hodily i ve světě nás, "opičáků". Teď už k tomu máme i knihu, která nám vypichuje ty vlastnosti, které se v našem životě hodí nejvíce. Jak se chovat jako kočka se dozvíte, pokud budete číst dál!


Kočka ví, jak žít svůj život správně - dělejme to jako ona! Má tolik schopností, vlastností a dovedností, které jí můžeme závidět, ale pokud chceme, můžeme je v sobě snadno rozvíjet, pokud se necháme naším čtyřnohým kamarádem inspirovat. Krok po kroku nám to vysvětlí Stéphan Garnier a jeho kocour Ziggy.

Nádherná malá jednohubka s milými ilustracemi, ale také věcnými radami a poznatky. Nejvíc se mi líbily části na konci kapitol s názvem "kočičí den", kde v podstatě máme rozebráno od probuzení až po noční spánek jak kočičí den vlastně funguje a jak její návyky přenést na průběh našeho dne. Na konci knížky taky najdeme test, který nám pomůže změřit náš kočičí kvocient a v podstatě nám ukáže, ve kterých oblastech už jako kočka smýšlíme. 

V podstatě se v knížce objevují rady, které už jsme určitě každý z nás někdy někde zaslechl. Zase si ale myslím, že některé věci je lepší si připomínat, protože člověk si říká, že je zná, až je dostane do pozadí našeho myšlení a vlastně na ně zapomene. Taky mi trochu vadila vazba knížečky, protože jak jsem knížkou postupovala dál, hůře a hůře se držela a četla.

Ať už jste kočkomil jako já nebo ne, každý z nás by se měl naučit, jak být klidný, zvědavý a nezávislý a to je jen zlomek toho, co vám tahle knížka může nabídnout. Proto si myslím, že alespoň jedno přečtení by tomu měl objetovat každý, kdo se snaží sám sebe rozvíjet.

Knížce dávám 8/10. Za poskytnutí výtisku k recenzi moc děkuji nakladatelství Jota.

2 komentáře:

  1. O téhle knížce přemýšlím. Vypadá super. Mile a krásně zpracovaná. Miluju kočky, takže něco pro mě. :-D Třeba se od nich něco přiučím i když s kočkama žiju celejch 22 let a zatim jsem se od nich asi nenaučila nic. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. kniha je skvělá :) těším se na dvojku, která má vycházet koncem října :)

    OdpovědětVymazat