Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

10. 4. 2016

Potravinová policie aneb. jídelní zločiny!

Freeze, police, get on the ground! Tohle je policejní šťára! Odlož vidličku a odstup od své misky! Tady potravinová policie! Wiiiuuuuu-wiiiiuuuu! Místo klepet donuty, místo obušku coca-colové pendreky. V pistolích náboje s Fantou a odznak z tvrdého sýra - tak vypadá policie, která se stará o vaše jídelní prohřešky. Vidí všechno, každý drobek mimo talíř, každou kapku mimo podtácek a nebojí se zakročit. A jací že jsou ti nejhorší, kteří skončí v jídelně za mřížemi, aby už na ně nemohl spočinout zrak lidu? 
Ohryzkáři
Stručný popis: "To jsou prostě ty lidi, který jen tak jedí třeba jablko a né, nemůžou prostě něchat krásnej ohryzek, protože ten přeci nikdo nejí! Nee, oni přeci musejí sníst bubáka, semínka a z celýho jablka jim najednou nechutná jen šťopka!"
Kiwi slupkojedi
Stručný popis: "Tyhle fakt nesnášim. To prostě nejde pochopit. Oni prostě vezmou kiwi a normálně do něj hryznou a je jim jedno, jak je to bude lechtat na mandlích! Do háje, dyť kiwi je sakra chlupatý! Lidiii!"
Sušiči pizzy
Stručný popis: "Jo, jasně, všichni víme, že pizza není nic zdravýho, ok chápu. Ale že jako ještě jsou lidi, který vezmou ubrousek a názorně ti ukážou, jak moooc je to tučný a nezdravý tím, že prostě začnou tu pizzu mačkat, aby z ní dostali i olej, kterej tam neni. No to je prostě vrchol!"

Příboráři

Stručný popis: "No fuuuj, jasně že přece nebudu jíst hranolky rukou. A jak vůbec můžeš vzít do ruky ten hamburgr? Neřikej mi, že budeš tu pizzu jíst rukama. Nenenene, hezky vidličku a nůž a krájet kousek po kousku, jako člověk. Nejsem žádná opice - Ugh!"
Pizzaři nekůrkaři
Stručný popis: "Některý lidi ale prostě pochopit nejde. Třeba tyhle, ty si prostě dají pizzu, kterou prostě musíte nějak upíct, žejo? No a oni ohrnou nos nad tím, že prostě kraj je suchej.. Nejlíp ještě, když jsou to ty fiflenky, co snědí celej ten sajrajt kalorickej, ale bílé pečivo na kraji už je moc."
Kečupoví vrazi
Stručný popis: "Jooo, tak to jsou prasátka, co si prostě nedovedou odpustit to špinění nádobí a nedokážou nechat kečup jen na jednom místě na talíři. Tyhle lidi ho musí rozpatlat snad všude po hranolkách a čemkoliv jinym, hlavně ať je to všude!"
Kousači čokolád
Stručný popis: "Hele, nevím, jestli vám to už někdo řekl, lidi, ale čokoláda, to hnědý, co tak rádi papáte, má takový ty štráfky, takový políčka jako v piškvorkách - to jsou kostičky. Zkuste někdy přemýšlet hlavičkou a ty kostičky používat, jak se mají, ne je prostě ignorovat a prokousat. Šlo by to?"
Vyjídači vnitřků sušenek
Stručný popis: "Jasný, já chápu, že každej má rád něco jinýho. Ale jsou věci, co nejsou košér, jako třeba nechávat sušenky z Disko nebo Oreo. Sakra lidi, tak to jezte dohromady, když samotný vám nechutnaj nee?!"
Cucači oříšků
Stručný popis: "Tak tyhle lidi sou fakt nechutný čuňata. Takový by se neměli dostat mezi lidi! Když nemám rád oříšky, ale jen tu slanost, radši si nasypu sůl do pusy a nejsem nechutnej, ne? Nebo si jdu třeba zaběhat, to už je jedno, hlavní je, že ty oříšky radši nechám někomu dalšímu, ble."
Lízači chipsů
Stručný popis: "Potravinářskej průmysl poslední dobou už neví, jakou příchuť na ty bramborový placičky dát. A občas to vypadá, jako kdyby tam dávaly nějaký psí hormony, protože to lidi nutí oblizovat je a nenechat ani kousíček suchej. Ok,proti gustu žádnej dišputát, ale čeho je moc ..."
"Mlíko a AŽ PAK cereálie"
Stručný popis: "Některý věci maj prostě pravidla. Třeba na červenou se nejezdí, na pohřeb si neber veselý barvy nebo třeba že do sandálí nepatří ponožky. Stejně tak je pravdilo, že nejdřív jdou cereálie a AŽ POTOM to mlíko. Jo, ale stejně tu jsou lidi, který v tom maj asi trochu bordel."
Plechovkoví brčkaři
Stručný popis: "Jako by měli fóbii z plechu, tihle DejMiBrčkoProsím milovníci .. Vždyť to zvládnou i v reklamě, tak na co si k tomu cpát ještě brčko? A nejlepší sou fiflenky, který to ještě okoření hláškou, že nechtějí, aby se jim rozmazala rtěnka - OH GOD!"
Vytahovači okurek z cheeseburgerů
Stručný popis: "Tak tohle třeba fakt nechápu. Když něco nejim, tak si to v restauraci neobjednám, žejo? No a proč to lidi teda nechápou v Mekáči a neotevřou papulku a neřeknou, že tu okurku si můžou nechat? Radši jí tam pak dloubou na tácu a divně se xichtí, jako by to byla vina personálu. Pryč s váma!"
Omáčkoví míchači
Stručný popis: "Znáte to, jak se nemůžete někdy rozhodnout, jestli hořtici, kečup nebo majolku a tak si necháte ty krásný tři kopečky dát vedle sebe a postupně namáčíte každou hranolku do něčeho jiného? Takovej ten malebnej pocit výběru? Nooo, tak některý lidi asi nejsou dostatečně sečtělí k tomu, aby vybírali, proto, čuňátka, prostě všechny omáčky spatlaj dokupy! No fuj!"
Olizovači prstů
Stručný popis: "Ano, já chápu, že ten popcorn je mastnej, že oříšky slaný, že sýrový křupky barví prsty. Ale to přeci není povel k tomu si hned strčit prsty do papulky a objíždět je jazykem jak diví, ne? Lidi, co takhle ubrousek?"
Nutellový vymetači
Stručný popis: "Celá rodina se shodně na tom, že všichni byly moc hodný a že si zaslouží nějakou ňamku, něco, co má ráda celá rodina - no Nutella to jistí, žejo? Nejhorší jsou z celý rodiny ale ti, co si tu nutellu berou, aniž by je někdo viděl, snědí půlku NE-LI CELOU, a vrátí pak sklenici ve stylu stěny plný, ale vnitřek práznej! Co s tím pak, když se samozřejmě ani nepřiznaj?"
Máslíčkáři
Stručný popis: "Tohle je ta sorta lidí, co pod vším musí mít prostě vrstvu másla. Ať je to marmeláda, pomazánka nebo paštika, všude musí být podloženo máslo. No a nedej bůh, když to jsou ty centrimetříkáři! Ne aby jen zacpali dirky, daj tam másla jak kdyby už mělo dojít! To snad není možný!"
Olizovači nože
Stručný popis: "A po tom všem, když nakydaj na ten chleba nebo rohlík co můžou, tak vezmou ten nůž a -fujtajxl- oblíznou ho zespoda nahoru! Ble, fuj, humus! No řekněte - doma to ještě jde, ale co třeba v restauraci, když místo toho, aby utřel nůž o bramboru nebo cokoliv, vytasí ohniváka (fuj, prasáci, že vim, na co myslíte teď!) a sjede celej nůž od omáčky...Why?!"
Špagetový srkači
Stručný popis: "Miluju špagety, ostatně neznám snad nikoho, kdo by je neměl rád nebo by si je sem tam rád nedal. Nicméně všechno má svoje meze, jako třeba i to, jak se tahle pochoutka papká. Nejlpeší je samozřejmě pusou a pokud možno bez zvuků a špinění ostatních. Well, to někteří asi nechápou..."
Mačkači a cucači citronů (v pití)
Stručný popis: "Miluju, když si někde objednám colu nebo vodu, i třeba vinnej střik a oni do něj dají ten plátek citronku. Krásně to ochutí tu vodu nebo cokoliv, co si dám. - says no person like this ever! Nechápu, proč jim nestačí prostá přítomnost toho citronu v pití. Vždyť to tu chuť dá tomu tak jako tak! A vůbec nejlíp můžete udělat, když ho vytáhnete a buď celej se srkáním ocucáte a hodíte zpět nebo hůř - celej ho zežvejkáte - a kam teď s kůrkou ha?!"
Drtiči ledu
Stručný popis: "No a když už jsme u toho pití - vážně musí existovat lidi, co si počkaj, kdy už je led tak akorát roztátej, aby do něj mohly jeb-mlátit brčkem, čímž udělají všude okolo bordel samozřejmě, protože to cáká všude, dokud se led nerozdrtí? A proč vlastně? Účinost lvl. 0, ale asi je to pořádná prča coooo?"
Zmrzlinový kyblíkáři
Stručný popis: "Na internetu denně vidim nádherný poháry se šlehačkou, zdobením, palačinkama, ovocem a čokoládičkama - tak mi vysvětlete, jak můžou exsitovat lidi, který tohle všechno zahodí a prostě si vezmou bagr a jedou? Jako jo, pochopim zhrzelý holčiny po rozchodu, ale z tohodle by se nemělo stát pravidlo."
Melounoví peckaři
Stručný popis: "Léto. Vedro. Bazén, limonády a čerstvé studené ovoce - to zní jako ráj. No, ráj už můžou narušit jen 3 věci - špatné počasí, vosy a nebo peckaři. To jsou ti, co jedí meloun s peckami, respektive pecky se dostanou až do pusy - dál ale ne. Mají prostě ve zvyku je flusat všude okolo. Je to nechutný, nepříjemný a ještě dělaj bordel!"
Polévkoví máčeči chleba
Stručný popis: "Krásná teplá miska polévky je třeba i to nejlepší na nachlazení nebo na kocovinu. S krutónkama, rýží nebo nudličkama... dokonce i s chlebem. To ale nesmíte být takový čuňata, jako tihle, a nesmíte si ho do toho namáčet NEDEJBOŽE si to do toho přímo lámat a házet. Chleba zmokvá, zkysne a ... no jak to prostě můžou takhle jíst?!"
Tahači sýra
Stručný popis: "Pamatujete to téma špagety? A taky je milujete s hordou strouhanýho sýra nahoře a uvnitř, krásně to spatláte s horkou omáčkou a horkými špagetami, takže se ten sýr krááásně rozpustí? Jo? Tak tady to utnem. Protože jestli mi řeknete, že to taháte do kilometrovejch dálek a pak jak lama stéblo vy lapete po sejru, tak jdete rovnou za mříže."
Brčkoví srkači
Stručný popis: "V dnešní době je snad všechno o penězích. Denně vídám lidi na pumpě, jak klepou hadicí, aby z ní dostali i poslední kapku benzínu zadarmo. Vídám lidi, co si berou víc pytlíčků s pepřem nebo solí, než opravdu potřebujou... No a bohužel vídám i tyhle lidi, co pijou pití do poslední kapičičiky - i za cenu nechutných a velmi hlasitých zvuků..."

Znáte taky někoho, koho by potravinová policie mohla hned sebrat? A co za nechutný zlozvyk máte vy? Komentáře jsou POLICE FREE zóna, svěřte se! 
PS: Tenhle článek prosím berte s nadsázkou, se kterou je psaný! :)

11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuji za chválu - pokud tě napadá další jídelní přečin, poděl se o něj a třeba tu bude druhý díl :)

      Vymazat
  2. Skvelý článok, naozaj úžasný nápad a originalita zaručená!☺
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za chválu, plánuju další originální článek - zatím prozradím jen téma SEKÁČ :) pokud tě napadají další jídelní zločiny, ráda si je přečtu :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek! Super nápad! :D Sice jsem se ve dvou bodech částečně našla, ale to jsem spíš dělala jako menší (třeba to rozpatlávání kečupu všude :D).
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za super ohlas :) určitě se v tom sem tam najdeš - já se našla hned v několika věcech, podle kterých jsem to taky psala :D :)

      Vymazat
  4. Super nápad! ☺ Neuvěřitelný, kolik jsi toho vymyslela! :3 Já dělám jen to, že nejdřív naleju mléko a potom sypu cereálie, jinak nic... :3

    Blogerka Klárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky díky! :) Musím teď tzv "do titulků" napsat, že většina je sice z hlavy, nicméně mi pomohl kamarád Pepa, video od BuzzFeed a dokonce i reklamní kampaň od ZOMATO :)
      a gratuluji, jsi jen mini terčem potravinové policie :P

      Vymazat
  5. To je super, jak už jsem ti psala :D. Líbí se mi jak je to tak krátce a stručně popsaný, jinak jak to tak pročítám, tak asi jen občas si do plechovky dám brčko, většinou jsem to dělala v Coca-Cole když jsem neměla čas pořád pít, měla jsem mezi rukama jakoby pod hlavou na stole položenou plechovku se Zero a vždycky jesm si akorát strčila brčko do pusy a při tom mohla pracovat :D taky nenávidim když někdo kouše do čokolády, to se prostě nesmí, nebo když někdo vykydne kečup přes všeeechny hranolky a vůbec s nim nešetří. PROČ?! Jinak co se týče Nutelly, no tak Nutellu mám taky moc ráda, naštěstí ji mam teď celou pro sebe, ale tak si vezmu maximálně dvě, tři lžičky, pak mam výčitky :D. A jinak jéžiš já ten článek miluju, to jsou přesně všechno ty věci, který nesnáším, zvlášť když jsou doprovázený nějakym audiem (viz srkání nebo tak :D) a když někoho slyšim mlaskat, tak je vysyoká pravděpodobnost, že už přemejšlim o tom jak ho zabiju :D.

    OdpovědětVymazat
  6. Týjo článek opravdu pobavil. No já se našla hned ze začátku, ale jen v jednom :DD Jo kiwi jím se šlupkou, ale zas jen když vím, že je fakt čisté a umyté :DD A dokonce jím i okurku se šlupkou :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, jsem ráda, že nikdo není offended, ale že článek opravdu splnil účel pobavení! :) Okurka mi nepřišla tak moc zločinná, jako to kiwi, to se mi ježí chlupy až na zadku :D

      Vymazat