Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

23. 12. 2016

Super-rychlé DIY: Wonka čokoláda

Je to pár dní zpátky, co jsem ve článku o mých dárcích pro všechny mé milované psala, že jsem pro mojí nejlepší kamarádku vyrobila čokoládu od Willyho Wonky a spousta z vás mi pak psala, kde jsem ji koupila nebo jak jsem to udělala. Jelikož přímo Wonka jako firma už čokoládu nevyrábí, musí se na to jít pomocí DIY, které vám dnes, den před Vánoci přináší můj další článek! Takže pokud potřebujete last minute dárek, čtěte dál!


Co si musíte připravit:
  • Určitě tabulku čokolády - jaké, to je vlastně jedno, jen pro autenticitu by asi neměla mít na kostičkách logo jiné firmy.. Not cool.
  • Pokud máte tiskárnu super, ulehčíte si tím vysvětlování slečnám v tiskárně, že potřebujete něco vytisknout oboustranně na zlatý lístek - pokud nenajdete zlatý papír, doporučuji zlatou obálku z McPenu, jen to pro lidi bez tiskárny je obtížnější na ni tisknout. Tiskárnu potřebujete na vytisknutí jak přebalu, tak i zlatého tiketu - chcete přeci, aby obdarovaný vyhrál prohlídku po továrně, ne?
  • No a pak už jen lepidlo, nůžky a alobal.

Až tohle všechno budete mít, zbavte čokoládu původního obalu - ten nebudeme potřebovat. Hlavně pozor ať ji nezlomíte, nešikové nechť si koupí radši 2-3 kusy! Prvním krokem je zabalení čokolády se zlatým tiketem. Ten musí být POD alobalem, stejně jako tomu bylo ve filmu od Tima Burtona. Vyměřte si proto alobal tak, aby vám stačil na celou čokoládu, položte do něj tabulku a na tu přiložte tiket. Opatrně čokoládu s tiketem zabalte do alobalu a máte první část za sebou!
Další částí je přebal. Tahle část je vlastně docela logická a snadná. Vystřiženým přebalem prostě a jednoduše přebalíme čokoládu - k čemu by taky jinak byl, že? Dejte si bacha s rozměry, aby vám bílý pásek vespod nevyčníval, to je totiž místo, kam přijde lepidlo. Takže jak říká klasik - dvakrát měřáť a jednou řezáť. Pokud i tenhle krok máte za sebou, zbývá vám už jen ten poslední.
Tím je lepení. Ale tenhle krok nemusím snad nijak extra popisovat - vezmete lepidlo a co? Naprdíte lepidlo na obdelníček a přiložíte vrchní část. A je to! Až to trochu zaschne, Wonka čokoláda je na světě!
Je to fakt super rychlé a taky super efektivní, protože to prakticky nic nestojí a udělá to velkou radost - alespoň fandům filmu určitě!
Takže pokud někoho takového znáte, můžete tenhle návod využít k narozeninám, svátku nebo právě k Vánocům, pokud stíháte koupit čokoládu!

Taky milujete Wonku a filmové dobroty? A na jakou další byste chtěli vidět DIY? Napište mi do komentářů!

8 komentářů:

  1. Skvělé DIY :) Vážně za něj děkuji, určitě to vyzkouším :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hele dobrej navod, ale kde mas byt jen zminku o souborech k tisku? To je furt jak to vytisknout kde to vytisknout, ale do haje vzdyt tu nemas to, co vytisknout. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U seznamu toho, co bude potřeba, je u slova "přebal" a "zlatý tiket" hypertextový odkaz :)

      Vymazat
  3. Diky. Udělám k vanocum pro syna 😁

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj. Chtěla bych se zeptat funguje stále tenhle web?

    OdpovědětVymazat