Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

25. 4. 2017

Kniha pro zamilované: Our love challenges

Pozor, pozor všichni zamilovaní! Milujte se a množte se! Jestli vám připadá, že vašemu vztahu něco chybí, nebo máte chuť vypadnout z každodenního stereotypu, dnešní článek vám vytrhne trn z paty! Přináším vám recenzi na knížku, která vás naučí poznat nejen něco nového, ale taky sebe navzájem a zároveň vám dá nápady, které vám možná do dnes scházely! Překvapte svou drahou polovičku, své rodiče nebo zadanou kamarádku skvělým nápadem jednoho studenta a podpořte tak skvělý tým, stojící za touhle úžasnou věcí!

Our love challenges je interaktivní kniha, za kterou stojí Vítek L. a David M. - dva studenti vysoké školy. Nápad se zrodil v hlavě Vítkovi, který hledal pro svou přítelkyni originální dárek a našel úplně prázdnou knihu, kam si spolu lepily fotky a psaly zážitky. Pak už ale chtěli zažít také něco nového - a tam je zárodek knihy jako takové! Aktuální vzhled a forma knihy je inspirována knihou Wreck This Journal (najdeš i u mě), jen je v ní více romantiky.
Kniha nabízí aktivity pro páry, aby poznávaly nové věci, lidi a utvářely si nové vzpomínky a tím upevnili svůj vztah - nuda je totiž podle Davida základní problém vztahu, ruku v ruce se stereotypem. Cílem je vystoupit ze zóny komfortu! Vítek poprosil Davida o pomoc s knihou koncem roku 2016.
Oba se shodnou na tom, že knihu neplánují předělat do digitální podoby. Nicméně je možné, že se do budoucna objeví mobilní aplikace, ve které budou výzvy sepsané, a páry mohou úkoly plnit na cestách a zaznamenávat je až doma, aniž by s sebou nosily celou knihu.
Do budoucna jim na stole leží taky pohled za hranice a to především USA a UK, pomocí Kickstarteru, ale také do internetové sféry pomocí Amazonu. A dál? To se uvidí! 
Kniha je skvělý nápad i jako dárek - ať už jste muž nebo žena - a to k narozeninám partnera nebo kamarádce, která se zrovna vdává! Dokonce i pro rodiče, jako to chystám já, kterým byste rádi oživili manželství

V knize Our love Challenges je 180 výzev a úkolů v 8 kategoriích, jako je například vaření, cestování a pohyb, s různou mírou obtížnosti, ale i prosté otázky na tělo, které otestují vaši partnerskou paměť! Kdy bylo vaše první rande, jaké bylo výročí a co jste si daly k prvním Vánocům? Dokážete na to s vaším miláčkem odpovědět? Při vyplňování úkolů se nejen pobavíte, ale taky máte možnost se naučit lepší komunikaci

V poslední části knihy najdeme také místo pro vytvoření vlastních výzev nebo splnění těch, co najdeme online, místo pro fotky, které se nevešly přímo k výzvám, nebo vám prostě přijde vhodné je do knihy umístit a k tomu "challenge tracker", ve kterém si krásně zaznamenáme stránky již splněné. Po splnění všech výzev je zde pak takzvaná síň slávy, kde si celou knihu a váš úspěch v ní zhodnotíte!
V trackeru jsou ale i stránky, kde se žádná výzva neplní, jako nadpisy kapitol, což se ale dá použít jako milníky, které zaškrtnete v případě, že máte celou kapitolu splněnou. Naopak mi tam 2 první stránky v kapitole "o nás", které v článku můžete najít vyplněné, chybí. Je pravda, že bych možná uvítala nějaký rejstřík knihy, kde budou alespoň kapitoly s číslem stránky nebo nějaké rozdělovače, které jdou najít i v zavřené knize. Ale jsem holka šikovná a neexistuje nic, co nevyřeší washi pásky!
Co mi taky trochu chybí na knize a napadlo mě to hned po pár stránkách byla nepřítomnost pásku, který by knihu "držel pohromadě" - přeci jen až se nám kniha naplní fotkami, lístky do kina a tak podobně, nebude snadné knihu zavřít. I tenhle fakt jde ale snadno vypustit v rámci úkolu, kdy máte s partnerem něco vytvořit DIY - například právě šňůrku nebo pásku okolo knihy.

Kniha je vyrobená z velmi kvalitního papíru a má pevnou vazbu, takže se nemusíte bát vypadávání listů. Váha knihy se v případě, že knihu nebudete nosit všude, kam spolu půjdete, přehlédnout, protože například já sama si budu vše zaznamenávat na papír vedle nebo do telefonu a počítače a na knihu si nechám patřičný čas, aby byl výsledek krásný i napohled a naše vzpomínky tak byly hezké i na papíře.
Hodně zajímavý, mi přišel úkol, kde si máme nechat vyvěštit budoucnost a s věštkyní/věštcem se následně vyfotit - protože pokud se někdo vyfotí s českou "hvězdou" Jolandou a teamu to e-mailem pošle, dostane nějaký zajímavý dárek! Možná že právě co to je, si od Jolandy můžete nechat vyvěštit, hehe.
S Mikem (jak přezdívám mé drahé polovičce) jsme už vyplnily úvod O nás - to můžete vidět na fotkách. Byla to zábava! Zjistili jsme, že on má přezdívek díky jménu a barvě vlasů několik a já.. jen jednu, kterou jsem si kdysi vymyslela sama. Při vymýšlení zajímavostí, které zapíšeme, jsme se hodně nasmály a pokud vás zajímá i zbytek knihy, sledujte mě na Instagramu, kde budu různě zveřejňovat zážitky nebo vyplněné výzvy v rámci knížky!
Pokud i vy chcete tenhle malý zázrak k prohloubení vztahu, objednat si ji můžete na stránce www.ourlovechallenges.cz a s použitím slevového kódu pro můj blog dole, můžete získat
60 korun slevu!
Dejte mi vědět, jak se vám knížka líbí! A budoucnu se možná dočkáte i zajímavé soutěže právě ve spolupráci s Our Love Challenges - co vy na to? Napište mi do komentářů!

2 komentáře:

  1. Zajímavé :) ty výzvy určitě mají smysl :)
    https://obrazemblog.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, pokud tě zajímají, sleduj můj profil na instagramu, kde čas od času nějakou budu sdílet :)

      Vymazat