Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

22. 7. 2018

Přečteno! Ink: Tajemství kůže


Jaký máte vztah k tetování? Pro mě musí mít každé nějaký smysl, něco osobního, protože ho na sobě ponesu až do konce života. Co ale, kdybychom žily ve světě, kde každý nosí tetování a díky nim poznáme, jaký je člověk? Dokázali byste v takovém světě žít? Čtěte dál!


Leora žije ve světě, kde se tetují už novorozené děti. Dostávají značku se jménem, každý rok značku věku, na zádech jejich rodinný strom. Každé tetování na jejich těle má smysl. Lidé, kteří odmítají mít své značky, takzvaní prázdní, byli už dávno vyhnáni. Když člověk umře, jako Leořin otec, stáhnou jeho mrtvolu z kůže a uvážou z ní knihu, která vypráví celý jeho život. Ovšem jestli jeho život nebyl dobrý, při obřadu vážení kůže na to přijdou a jeho knihu spálí. V tu chvíli se už na takového člověka nesmí vzpomínat ani o něm mluvit. Jaké je to žít v takovém světě, jsou prázdní nebezpeční a jak to dopadne s knihou Leořinina otce?

Páni! Takhle knížka byla skvělá. Musím říct, že se jedná o velmi originální svět i zápletku. Jako člověk, který v tetováních skutečně vždycky hledá význam, mi přišel tento nápad opravdu úžasný. Moc se mi líbil také fakt, že se v knížce objevují také příběhy ze světa, který vytvořila Alice Broadway, v podobě pověstí a pohádek pro děti, aby nezapomněli na svou historii. A to všechno navíc podtrhává ještě skvělá metalická obálka! Co mě na knize také překvapilo, byla vazba knihy - něco mezi hardbackem a paperbackem, kterou by za mě mohla mít odedneška už každá kniha! Za zmínku stojí také mapa, která nám pomáhá se trochu zorientovat v tom, kudy a kam hlavní hrdina chodí. 

Trochu mě mrzí, že v knize nejsou ilustrace, protože bych ráda viděla některá z tetování i nakreslená, než si je pouze vykreslovala ve své fantazii a stejně tak bych ráda viděla i nákresy některých postav ze zmíněných pověstí.

Pokud milujete tetování, originální světy a fantasy příběhy nebo jednoduše hledáte takový svůj úvod do tohoto žánru, takhle knížka je zajisté pro vás!

Naopak lidem, kteří tetování ani fantasy příliš nemusí, bych doporučila, aby se na blogu podívali po jiné knížce, která by je mohla nadchnout.

Knížce dávám 9/10! Mockrát děkuji knihám MOBA za poskytnutí výtisku na recenzi! 

4 komentáře:

  1. tahle kniha vypada fakt zajimave a vsude to ma vyborne hodnoceni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedivím se, je to pro mě skutečně originální příběh a hodně poutavý, což má stejně očividně hodně lidí :)

      Vymazat
  2. Už ji mam doma a moc se na ni těším. Vypadá to na opravdovou pecku a ta obalka je proste boží

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je nádherná! Už se těším, až budou společně s druhým dílem zářit z knihovničky! :)

      Vymazat