Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

7. 4. 2019

Přečteno! Kouzelnická parta

Věřili jste jako malí na kouzla nebo jsou to podle vás vždycky jen triky, které mají za úkol nás ošálit? Podle mne bychom děti měli nejen nechávat, ale také podporovat v tom, že kouzla a čáry existují a podněcovat je k tomu, aby sami nějaká kouzla prováděli. A přesně to je myšlenkou i knížky, o které chci dnes psát. Jestli vás to zajímá, čtěte dál!

Carter je sirotek, který skončil na ulici a ještě k tomu na útěku před svým strýcem Lišákem. Dostane se do města Minerální studny, ve kterém je zrovna cirkus. Ale Carter ví, že nic z toho, co lidem předvádějí, ve skutečnosti není pravda. Když se pak ředitel lunaparku, B. B. Bosso, zmocní nejen jeho dřevěné truhličky, ale také věcí jeho nových kamarádů, společně se snaží je nejen získat zpátky, ale také principála zastavit před krádeží století!

Tohle bylo tak miloučký!!! Ano, těch vykřičníků bylo potřeba tolik, protože tahle knížka je možná dětská, ale naprosto boží! Krásné ilustrace i samotný příběh, doplněný nejen o přímou komunikaci se čtenářem (což ho mimo jiné skvěle udrží v pozornosti při čtení), ale taky vysvětlení několika kouzelnických triků a (což je asi nejvíc cool), také tajemných šifer! K tomu všemu ještě nádherná obálka a vcelku nenápadné zapojení LGBT+ tématiky (což vhledem k autorovi není vůbec překvapivé) dávají dohromady zkrátka skvělou knížku!

Starším čtenářům by tenhle příběh mohl přijít lehce hloupý nebo banální, ale musíme opravdu počítat s tím, že tahle knížka je učena pro děti (a pro dětské duše!), které mají rády kouzla a do čtení se spíše teprve dostává. 

A přesně takovým dětem ji i doporučuji! Dětem a dětským duším, milující kouzla a milé příběhy!

Proto jestli hledáte od příběhu něco víc, podívejte se na blogu po nějaké jiné knížce.

Za mě je to 10/10. Kéž by takové knížky vycházeli, když jsem byla dítě, to bych se do toho čtení dostala daleko dřív! Za knížku k recenzi děkuju Albatros media

2 komentáře:

  1. vypada to zajimave, ale me vic laka Zeme pribehu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I na tu se chystám, bratranec ji čte a strašně to miluje! :)

      Vymazat