Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

1. 4. 2019

HUMBOOK FEST 2019!

Ahoj všichni! Stejně jako loni jsem se i letos měla možnost stát ambasadorkou Humbooku! Pokud nevíte o co jde, mrkněte na loňský článek tady, nicméně v tomhle článku na vás budou zase jako loni čekat veškeré informace spojené s Humbook Festem 2019!


V průběhu následujícího půlroku se tu dozvíte spoustu informací ohledně letošního Humbooku! Pro další informace a dotazy můžete sledovat můj Instagram nebo YouTube, kde pro vás chystám spoustu srandy spojené s oznamováním jednotlivých autorů a podobně! 

Humbook Fest 2019!
Kdy: 5. 10. 2019
Kde: Kongresové centrum, Praha, Vyšehrad 
Nezapomeňte se přidat taky do Facebookové události, ať vám nic neuteče! Kongresové centrum Praha je umístěno přímo u stanice metra C – Vyšehrad. Veškeré info ohledně spojů naleznete na www.dpp.cz Souřadnice pro GPS navigace 50.062016, 14.428521, je zde i možnost parkování.

Lístky: Prodej vstupenek začal 15. 8. ve 14:00
Odkaz na prodej tady
V současné době už jsou vyprodány všechny vstupenky PLUS, zbývá tedy pouze základní vstup za 449,- Kč - kapacita se ale rychle naplňuje!

Kdo: První zahraniční autorkou, která se v listopadu přijede podívat do Čech bude Mary E. Pearson, autorka série Kroniky pozůstalých a duologie Zlodějský tanec, jehož první díl letos v květnu vyšel i česky! Více o autorce zjistíte v mém videu a jeho pokračování u Zuzky!

Druhým zahraničním autorem, pozvaným na letošní Humbookfest je spoluautor série Akta Illuminae a autor série Nikdynoc - Jay Kristoff! V zahraniční mu mimo to vyšly také série Lif3lik3 a kniha Aurora Rising, kterou stejně jako Illuminae napsal s Amie Kaufman.


Humbook festivalová hra



Humbookstart: 
Stejně jako loni jsme i letos s ambasadorkami vybírali z několika ukázek chystaných knih, začínajících autorů, mezi nimiž se skrýval vítěz letošního Humbookstartu - což je v podstatě pomoc Humbooku debutujícím českým autorům v tom, aby se o nich a jejich knize dozvědělo co nejvíce lidí a odstartovat jejich spisovatelskou kariéru, protože věří, že za to stojí. V rámci tohoto projektu už jsme mohli slyšet o Martinovi Bečanovi, Petře Machové. Letos si většinu hlasů ambasadorek získalo Město duší od Martiny Čekalové! S Martinou se určitě uvidíte i na Humbooku - těšíte se?

Program:
COSPLAY!
I letos můžete na Humbook přijít v kostýmu vaší oblíbené knižní postavy! Tím se můžete také zapojit do soutěže o nejlepší cosplay festu a vyhrát zajímavé ceny! Pokud si nevíte rady, jak na cosplay, mrkněte na mé video, které vám snad trochu poradí, jak na to!

Sponzoři: Ani letošní ročník se neobejde bez sponzorů. Mockrát bychom chtěli poděkovat mBank (na ambasadorské merendě jsme od nich dostali speciální balíček na cesty, ve kterém se ukrývala solární powerbanka, sluchátka a adaptér na zahraniční zásuvky), dále pak stejně jako v loňském roce Loyd (jejichž zásoba čajů nám doma vystačí zase na další rok), Mix.it (který si pro nás připravil speciální balíček s několika jejich výrobky včetně novinek) nebo taky Chupa Chups (ty si nás zase rozmazlují lízátkovým pugetem). Mezi další sponzory patří například Mindok nebo Presco.


Humbook stage na Světě knihy 2019!
Kdy: 11. 5. 2019
Kde: Výstaviště Praha Holešovice
Lístky: https://bit.ly/2Kroanu
Humbook o pár měsíců dříve! Přijďte se na Světe knihy pobavit s knihomoly a poslechnout si zajímavé diskuse a přednášky na letos už druhé Humbookstage! Celý tým Humbooku a ambasadorky vás tam moc rády uvidí! Připojit se můžete taky do Facebookové události, aby vám nic neuteklo!
Program:
10:30–11:30 Nástrahy překladu fantasy
Překladatelky Veronika Volhejnová, Jana Jašová a Alžběta Kalinová podiskutují o tom, s jakými nástrahami se musí potýkat při překladu fantasy knížek.

11:45–12:45  Čtení v době digitální

Nové formy čtení (a taky psaní) nejen v mobilu! O chat fiction appce Storki, e-knihách, audioknihách, seriálovém real-time čtení v nové appce StorkyMe a spoustě dalších věcech si budu povídat já, Bětka Bílková, Martin Bečan a Zuzana Strachotová!

13:00–14:00 Cestovatelský battle

Cestovatelé Monika Benešová, Tomáš Vejmola a Matěj Balga budou vyprávět své zážitky a o tom, jak (ne)cestovat a jak si užít ta nejlepší dobrodružství!

14:15–15:15 Záporáci versus hrdinové

Společně se Zuzanou Strachotovou a holkami z HumbookTeamu (Míšou, Aničkou a Marky [endles-blablabla]) můžete probrat a ohodnotit ty nejznámější, nejzákeřnější a zároveň nejvíc okouzlující záporáky a vytvořit pomyslný žebříček zloduchů!

15:30–17:00 Young blood v young adult

Seznam se s mladými a nadějnými autory a zeptej se jich na všechno, co tě zajímá nejen o jejich knihách, ale i o tom, jak vlastně knihu napsat a vydat. Mluvit o tom budou Petra Slováková, Pavel Bareš a Jan Tomeš. Společně s youtuberem Lubošem Kulíškem pak pokřtíme novinku Kateřiny Šardické, která se stala vítězkou 2. ročníku literární soutěže Hvězda inkoustu.

Celý den budou okolo Humbook Stage probíhat workshopy s Potterfan! Kouzelnický vědomostní kvíz o věcné ceny, výroba knižních záložek s tematikou Harryho Pottera a mnoho dalšího.

2 komentáře:

  1. jsem zvedava, kdo tam letos dorazi, ale ja stejne nepojedu, takze spis jen kouknu :-)

    OdpovědětVymazat