Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

30. 12. 2015

Přečteno! Eleanor & Park

Výsledek obrázku pro eleanor a parkLove story. To je něco, co když slyším, vyžene mi husí kůži až na zádech. Představím si ty přeslazené příběhy a lásku na první pohled. Eleanor a Park je love story, ale je úplně jiná, než jak si ji většina z nás vtiskla do paměti. Nenásilná a krásná. Zajímá vás to? Čtěte dál!
Eleanor a Park jsou tak rozdílní a jiní, jak jen to jde. Jsou to dva středoškoláci, on asiat a ona "ta nová", divná a otylá dívka. Nejen jejich vzhled, ale i jejich životy jsou naprosté protipóly. Pomalými (vážně pomalými) krůčky si hledají cestu jeden k druhému. Nevědí, co je na tom druhém přitahuje, ale jejich pouto je silné, jako málo které. Vydrží ale Eleanor být s někým z dokonalé rodiny? Jak dlouho jejich láska vydrží?

Miluju tenhle příběh. Je to jedna z mých oblíbených YA románů. Nejvíc na tom obdivuji fakt, že se autorka nesnažila tlačit na pilu a dávala si na čas. Líbilo se mi vykreslení postav i to, jak se děj dotýkal všedních témat, protože to přidává knize na autenticitě.

V tomhle příběhu jsou dvě postavy, které jsem nemohla vystát a to Tina a Ritchie. Jenže je docela obtížné říct, jestli je to pro knihu mínus nebo plus pro to, jak se Rainbow Rowell povedlo vykreslit "záporáky" tak dobře, že je vážně snadné je nenávidět.
Výsledek obrázku pro eleanor a park
Pokud i vy máte rádi nepřeslazenou romantiku a lásku z všedního života, takhle knížka je určitě pro vás. Nejednou jsem ji při mé práci v knihkupectví doporučila, protože podle mě vážně stojí za to.

Ovšem pokud si love story neužíváte vůbec, tak tohle není knížka, kterou byste měli číst. Stejně tak pokud vám vadí, když se v knize jako hlavní hrdinové pohybují outsideři.

Takhle knížka si podle mě zaslouží 10/10. Od Rainbow Rowell to pro mě určitě není poslední kniha, Moc se mi líbí její styl psaní!

4 komentáře:

  1. Moc hezká recenze :) Já si chystám Eleanor a Parka přečíst :))

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji a přeju příjemné čtení, je to krásná knížka :)

      Vymazat
  2. Skvele napsany, perfektni, to tvoje hodnoceni me chytlo tak, ze si to koupim a prectu.
    Děkujuuu x))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi mi občas nadávaj, že i s kritikou dávám dost vysoký hodnocení, na druhou stranu si vybírám knížky, co čekám, že mě budou bavit, tak nevím, co si myslely :D děkuji a určitě si jí přečti! :)

      Vymazat