Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

20. 1. 2016

Na kukačku #1


Dnes bych ráda mluvila o mých oblíbených seriálech. Specificky řečeno o těch, které aktuálně sleduju s tím, že ještě nemají ukončený děj - na takové seriály se zaměřím i někdy jindy a stejně tak i na ty, které mě teprve čekají. :) Tyhle seriály buď nedávno začaly, nebo se i letos těším na jejich další díly a série - na některé si ale musím dlouho počkat. Jestli vás zajímá, co u mě "teď letí" nebo jen hledáte inspiraci na to, co sledovat, čtěte dál! :) Ale POZOR!: Je možné, že najdete sem tam nějaký spoiler (sorry, not sorry).

The Shannara Chronicles - Fantasy seriál, který začal teprve letošní rok. Seriál je adaptací prvního dílu knižní série Terryho Brookse s názvem Shannarovy magické elfíny. Příběh je o krásném Čtyřzemí, jež chrání posvátný a kouzelný strom Ellcrys svou kouzelnou Hrází. Jenže i přes jeho kouzla musí mít své strážce, jež ho zalévají a starají se o něj. Mezi tyto strážce se dostane i elfí princezna Amberle - což vlastně začne celý příběh. Nikdo ale nevěřil, že by to mohla zvládnout. Stejně tak ani poloelf Will nevěřil kouzlům, jež měly ukrývat kameny jeho zesnulého otce, které dostal na smrtelné posteli jeho matky. 
Ellcrys ale začne umírat a tak si vybral Amberle, aby její a Willův osud spletl dohromady. Do téhle doby se vrací druid Allanon, o kterém si všichni myslí, že je mrtev.
Ve Čtyřzemí ovšem žijí i temné bytosti, jako jsou skřeti, trpaslíci či trollové - obyčejní lidé se staly tuláky a zloději, jako Eretria. Svůdná a mazaná tulačka, jejíž osud je také propleten se snahou zachránit Čtyřzemí před démony, protože Ellcrys již sám tuto tíhu nést nemůže, a s každým spadlým listem osvobozuje temné duše, které mají na ně už dlouho spadeno.
Shannara je vážně skvělý seriál, jehož 1. série má 10 epizod. Pokud váháte, jestli tenhle seriál zkouknout, za mě rozhodně ANO a dám vám hned několik důvodů . Fantasy příběhy a světy jsou úžasné a co může být úžasnějšího, než elfové, druidi a démoni?! Jako žena vám dám tyto důvody: Austin Butler, Manu Bennett, Aaron Jakubenko nebo Mattias Inwood. A pro pány mám taky taháky v podobě Poppy Drayton, Brooke Willliams a Ivany Baquero. Jestli vám tohle nestačí, tak už vážně nevím!
Modern Family je jeden z mých nejoblíbenějších nonfiction seriálů ever. Miluju americký humor, který ale vynikne mnohem lépe v originále, než v češtině, proto na všechny zmíněné seriály koukám pouze s titulky! Seriál je o 3 domácnostech, které jsou jedna velká rodina. Je to proto, že Mitch a Clare jsou sourozenci a děti Jaye Prichetta. Clare a její manžel Phill mají 3 děti; Haley, Alex a Luka. Mitch žije s Cameronem, společně vychovávají malou Lily, jejich adoptivní dceru z Vietnamu. Otec Clare a Mitche, Jay se s jejich matkou rozvedl a vzal si mladou, pohlednou kolumbijskou ženu Glorii se kterou přišel i poněkud zženštilý a příliš romantický Manny, a několik sérií později i jejich vlastní dítě Joe. Celý seriál je o prakticky každodenních příbězích ze života těhle domácností.
Příběhy této rodiny se společně proplétají a jsou humorné, dojemné i hrozně smutné, takže vám ten seriál dá vlastně všechno. Je snadné se do seriálu zakoukat a pokud začnete teď, máte před sebou 9 sérií a každá zhruba o 24 epizodách. Taháky ke sledování tedy nemusí být tentokrát herci, i když ti vás osloví určitě taky, ale hlavně humor, všední situace a vcítění do příběhů!
The 100 je seriálovou adaptací knižní sci-fi série pod stejným jménem, v překladu Prvních 100 od Kass Morgan. Na planetě Zemi vypukla válka a díky radiaci, která při bojích nejmodernějšími zbraněmi vznikla, se lidstvo k přežití muselo přesunout jinam - do vesmíru. Na obrovské Arše přežívalo několik generací, ale když se čas strávený ve vesmíru blížil stovce, velení Archy zjistilo, že jejich vesmírný koráb tuhle plavbu už dlouho nevydrží. Zásoby se tenčili, vznikl černý trh a stav Archy neodpovídal přežití - díry, trhliny, koroze a podobné vady vás nenechají si jen tak plout další dekády po vesmíru jen tak. Proto se rozhodli, že je nejvyšší čas zjistit, jak na tom Země je, a to tím nejradikálnějším způsobem. Aby se místo a zásoby ušetřily, museli zpřísnit zákony a tak i maličkost stačila k tomu, aby jste skončili v báni. Pokud jste byly mladší 18ti let, měli jste podle toho čas na přezkoumání, ale většina "šťastlivců" už neměla tenhle dar a tak je odsoudily k vypuštění .. o ano, prostě vás poslali se prolétnout vesmírem.. bez návratu.. Stovka delikventů, co čekala na opětovný soud dostala jedinečnou příležitost (jasně, že odmítnout nemohli) se podívat na Zemi. Prakticky z nich udělali kanárky v dole - poslali je tam, aby zjistili, jestli je Země připravená na opětovné obydlení. Jenže Země bez dospělých a bez pravidel, která panovala na Arše to nedopadlo nejlépe. A co víc - nejhorší bylo zjištění, že na ní nejsou sami. A díky špatnému přistání si ani Archa nemohla být jistá, jestli je Země přeživatelná (??) nebo ne. 
Tenhle seriál mě hrozně bavil a prakticky mě přivedl k přečtení první knihy série. Hned jsem ale poznala, že seriál je hoodně upravený a knižní předloze nesedí úplně věrně. Nicméně se mi líbí obojí stejně a každé v jiné rovině. Knihy jsou hodně zaměřené na pocity a vztahy postav, ale, jak už je klasické pro televizy, seriál je spíše na akční rovině, takže vás nenechá spát a čekání na další díl je nekonečné. Letos a vlastně už za několik málo dní vyjde 1. díl 3. série (S03E01) a já se nemůžu dočkat. Každá série má kolem 15 dílů a jedna epizoda má přibližně 40 minut, to může být různé. Tahákem může být jak témaakčnost, strhující děj tak i kostýmy a nebudu lhát herci i herečky jsou tu SUPERSEXY! Celé ty zvraty a další postavy a lokace mě prostě baví! :)
Game of Thrones je jeden z nejpopulárnějších seriálů planety, který se inspiruje knižní sérií Píseň ledu a ohně od G. R. R. Martina. Příběhy z prostředí Západozemí nás zavedou do každého známého rodu - rodu Starků, Targaryenů, Lannisterů, Baratheonů, Tyrellů, Boltonů, Tullyů, Greyjoyů, Arrynů, Matellů i Baelishů.
Vypisovat příběh každého rodu a všechny postavy by vydalo na samostatnou sérii článků, proto nebudu vše rozepisovat, ale přejdu spíše k osobnímu hodnocení. Nejradši mám rod Starků, ale ti, co seriál sledují vědí, že osud tohoto rodu není zrovna šťastný. Dříve jsem obdivovala i Deanerys, ale v pozdějích sériích je její příběh tak fanatizován, že i ta se mi vzpříčila. A pak samozřejmě existují jen dva typy lidí - ti, co mají rádi Tyriona a ti, co ještě neviděli GoT. Takže i já miluju humor tohodle původně ošklivého trpasličího "prince". Tenhle seriál má zatím 5 sérií, letos vychází 6. :) Každá řada má 10 epizod cca na 90 minut (pokud si to dobře pamatuju). Je to spíše fantasy, ale pokud čekáte styl Pána prstenů, jste na omylu. GoT je plné krve, nahoty, sexu, nechutnosti a násilí - že by právě to bylo to, co se mi na tom líbí? o_O Tahákem jsou jak krásné ženy a muži, tak akčnost, strhující děj a výborné zápletky a plot twisty! Ale bacha, ne každý na to má žaludek..

Sherlock vás asi nepřekvapí, protože už z názvu vám musí být jasné, o co jde. Příběhy Sherlocka Holmese jsou známé po celém světě, bůh žehnej Siru Arturu Conanu Doyleovi! Zkrátka tenhle seriál vám ukáže známé i neznámé případy Sherlocka Holmese v dnešní době 21. století. A co víc, Sherlock získá i úhlavního nepřítele - Moriartyho, ale i vášeň v podobě Iren a Molly (Irene je spíše záhadná a vášnivá, za to Molly je věrná, oddaná a roztomilá). A samozřejmě má svého milého Watsona, který je nedobrovolně zatažen do šílenství okolo Sherlocka, ale podařilo se mu zůstat normální a dokonce se i oženit za krásnou Mary. Do všeho taky poznáte Sherlockova bratra Mycrofta a milou domácí Mrs. Hudson. 
Já vím, k tomuhle seriálu se nevypisuji tak, jako k jiným, ale jde o to, že podstatu Sherlockovo případů a jeho řešení zná každý, tedy aspoň doufám, takže popisovat pointu by v tomto případě byla zbytečná, jestli by vůbec byla na místě. Seriál má 3 série a teď se podržte o 3 DÍLECH!!! Ne, vážně si nedělám srandu, každá série má pouze 3 DÍLY. A co je horší seriál běží už od roku 2010!!! To znamená, přesně tak, že na jednu sérii můžete čekat i 2-3 roky! Jedinou letošní útěchou byl 0tý díl 4. série, který nám dal alespoň trochu naději, ale oznámení, že ten další bude zase až za rok, je dost ubíjejícím faktem! Pak je taky útěcha, že díly mají něco přes hodinu, takže vydají za kratší film. Nicméně tahákem k tomuhle seriálu je hlavně sám Sherlock a Watson v obsazení Cumberbatch a Freeman (Martin, ne Morgan) a pak také Andrew Scott v roli Moriartyho! <3






































Pretty Little Liars je závěr tohodle článku. Někdo říká, že je to "holčičí" seriál, ale znám spousty kluků, co na to koukají taky. V tomhle seriálu jde o příběh 4 kamarádek, kterým jedna další umřela. Hned po pohřbu jim ale ve stejnou chvíli přišla stejná smska od Anonyma (-A). Tenhle anonym ale nezůstává jen u výhrůžek po smskách, ale začne je i pronásledovat, vydírat a fyzicky i psychicky ničit je i jejich blízké. Čím to jde dál, tim více se ztrácíte. A když už je -A konečně usvědčen, stane se zase něco dalšího. Každá z holek - Aria, Spencer, Hanna, Emily a i "mrtvá" Alison, jsou v mnoha ohledech každá jiná, i tak se ale perfektně doplňují. Ale vyšetřování na vlastní pěst není bezpečné a někdo to může odnést, a taky odnesl.
Tenhle seriál mám fakt ráda a vlastně ani nedokážu přesně vyjádřit proč. Holky jsou krásné, to napětí a drama, které seriál obklopuje je tak nějak příjemné a nutí mě chtít víc. Když vytváříte vlastní teorie kdo to je, kdo to bejt nemůže a pak zjistíte, že tenhle je úplně nevinný a nebo pak dokonce mrtvý a vy musíte tvořit další teorii, ale ani ta vám nevyjde, to mi prostě dává hodně. "Lhářky" a všichni v jejich okolí mají vždy nějaké tajemství a to dříve nebo později musí vyplavat na povrch, hezkou nebo i horší cestou. Ale kam až to dokáže někoho zavést je až mrazící. Každopádně nepopírám, že většinou to budou právě holky nebo specificky teenagerky, maximálně lehce nad 20 let, kdo na tenhle seriál kouká. Já si to užívám, protože jsou tu moc sexy kluci a chlapi (a samozřejmě i většina dámského castu je sexy), je tam občas takový milý humor nebo sarkastické prupovídky, ono drama a záhada, co celý příběh halí do pomyslné mlhy a spousta nezodpovězených otázek, na které si odpovědi můžete tvořit sami. Ale hlavně.. Ty chlapy! <3 :D Seriál má 6 sérií a zrovna dneska vyšel 11. díl té 6. :) Každý díl má asi 45 minut a jedna série zhruba 25 dílů (tentokrát vám to ale vážně počítat na minuty nebudu!). :D Během sérií se ale určitě připravte na dlouhé čekání při pauzách v létě nebo Vánocích, ostatně to je u kde čeho a oproti Sherlockovi to je nic. :D

Tak, dostali jste seznam 5ti seriálů, co vážně zbožňuju - je teď na vás, jestli se necháte inspirovat! :) A co jsou vaše oblíbené seriály? :) V komentářích je spoooousta místa na to, aby jste mi nějaké doporučily! :) Tak go ahead, už čekám! :)

9 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. The 100 seriál nemá vážně chybu po dlouhé době luxusně zajímavý seriál,který má něco do sebe.

      Vymazat
    2. To Unknown: Ano, to je pravda, nicméně následující sezóny se trochu bojím, protože mi přijde, že už jim došel nápad na zápletku :(

      Vymazat
  2. Z Shannary jsem byla vážně překvapená. :3 Nečekala jsem, že to bude až takový BOOM! :D Na PLL bych se ráda koukla, ale ještě si to musím řádně promyslet. :D :)
    Jinak super článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Shannara mě fakt nadchla, sem si říkala, hm hm hm, elfové oukej, ale furt sem si nebyla jistá a pak BUM Austin a bylo jasno! :D na PLL koukni, je to podle mě dost dobrej seriál, ale připrav se i na pár "zbytečných" dílů no, jako má to už 6 sérií, takže to je dost na dlouho :D a děkuju :*

      Vymazat
  3. Pretty little liars milujem a konečne začala aj druhá polka šiestej série ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, už konečně začala, stejně tak dneska začalo konečně The 100 :3 Jsem ráda, že už mám co dělat, krom "učení" na "zkouškový" :D

      Vymazat
  4. Díky za tip na fantasy seriál :)

    GoT naprosto miluju a je to podle mě povinnost každého fantasy milovníka :))

    INKA – photography, poledance, geocaching, visage and more

    OdpovědětVymazat