Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

17. 10. 2016

Na kukačku #3

Je říjen, což znamená, že všichni studenti, jak ti základní, tak střední či vysocí (a stejně tak širocí, dlouhonozí, brejlatí a podobně) už mají za sebou několik týdnů školy. Co to pro nás všechny znamená? PROKRASTINACE! A mým úkolem je pro vás najít tu nejlepší seriálovou nadílku, aby vám ta vaše co nejlépe utíkala! Pokud teda hledáte nový seriál, na který začít koukat místo učení na písemky nebo dělání prezentací a seminárek, čtěte dál, tenhle článek je totiž přesně pro vás!

Jako první jsem si chtěla připravit nový seriál z dílny Netflix, pod názvem Stranger Things - nicméně pokud jste magoři jako já, tenhle seriál zkouknete během 24 hodin jak nic - to vám může potvrdit i Dede, která první den, kdy začala, měla půlku seriálu za sebou! Tenhle seriál je jeden z nejnovějších a jak je u Netflixu zvykem, vyšla v jeden den celá série - ta se skládá z 8 dílů po cca 40 minutách. Žánrem spadá do hororu, sci-fi a mezi ty nejlepší, co jsem kdy viděla! Problémem je, že popsání děje docela slušně prozrazuje spoilery, a to já vám nemůžu udělat, takže honem k torrentům a stahujte! Jediné, co řeknu je, že je to vážně boží a dost možná kvůli tomu nepůjdete spát nebo rozvěsíte po bytě už teď Vánoční ozdoby!

Dalším seriálem k zanedbávání školy je American Horror Story a přesněji jeho nejnovější série pod číslem 6 s názvem My Roanoke Nightmare. AHS je celkově už podle názvu strašidelný seriál, nicméně mě osobně nikdy moc nevyděsila. Jednotlivé série nesou samostatná hororová témata, jako jsou čarodějnice, strašidelný hotel nebo třeba haunted house. Mě osobně nejvíce oslovila série 4. s tématem freak show - cirkus. Roanoke je ale zatím NEJSTRAŠIDELNĚJŠÍ série, jedná se prý o sérii podle skutečné události. Pokud vám, stejně jako mě, Roanoke colony nic neříká, podle tety Wiki se jí také říká Lost colony a jde o anglickou ostrovní kolonii, která vznikla v 16. století a je známá tím, že během Anglicko-Španělské války, 3 roky po poslední dodávce zásob všichni kolonisté beze stopy zmizeli. Ohledně jejich zmizení existuje několik teorií a AHS se určitě alespoň jedné dotkne. Každá série má 12-13 dílů po 40 minutách, tahle poslední jich bude mít ale podle všeho bohužel jen 10.

Pokud vás tohle hororové téma baví, můžete taky zkusit seriál Scream Queens, nicméně předem vás varuji, tenhle seriál není nějak extra propracovanej. Jedná se o takovou typickou americkou kravinu, kde v kampusu univerzity, které známe z většiny amerických filmů, začne řádit vrah a samozřejmě nebude chybět ani nějaké to sesterstvo, co by to jinak bylo za Ameriku, že? Samá krev, podle názvu samozřejmě i řev a staré dobré křížové obviňování. Tomuhle seriálu teď začala druhá série, kterou sleduji jedním okem spíš už jen ze zvědavosti, co tam zase vymyslí za kravinu. Tentokrát se odehrává v nemocnici, která léčí nevyléčitelné případy - a opět tu je vrah. Nicméně někoho z vás to třeba chytne. První série13 dílů.

Následuje lehká odchylka od hororu a to v seriálu Lucifer. Tomuhle seriálu právě odstartovala 2. série. Seriál vypráví příběh Lucifera, v podání neuvěřitelně sexy herce jménem Tom Ellis, s přízvukem tak ostrým a přitažlivým, až máslo měkne - to berte jako příkaz k tomu, že to musíte sledovat v originále (!!!), kterého už to v pekle nebavilo, tak si vzal dovolenou do světa lidí. Všichni si samozřejmě myslí, že si dělá srandu, ale jen ti, kteří pocítí jeho hněv vědí, že to žádnej joke nebyl. Lucifer následně pomáhá místní policii a jeho andělský bratr o něj začne mít strach. Proč? Zkoukněte první sérii a uvidíte! První série13 dílů a to zhruba po 40 minutách, jak je zvykem.

A abychom se odpoutali od hororového tématu, i když je ten říjen, měsíc Halloweenu, takže se to docela hodí, mám pro vás na konec jednu naprostou oddychovku. Adventure Time! Seriál, který má 7 sérií, má několik desítek dílů, kde samotný díl má zhruba 10 minut, většinou jsou epizody dávkované po 2. Tenhle seriál nedává vůbec smysl, ale je to animák, takže to po něm ani nikdo nechce. Je to taková roztomile kreslená kravinka, jsou tam cute postavy, ale rozhodně to není pro děti. Ve zkratce jsou to příběhy člověka Finna a psa Jaka [:džejka:], jak si užívají různá dobrodružství, divný co, když je to ADVENTURE. Takže pokud máte náladu na nějakou tzv. vymatlávačku, u které tolik nepřemýšlíte, ale aspoň něco běží a sem tam je nenásilnej vtípek, tohle je pro vás! Mojí absolutní favoritkou je tu Marceline the Vampire Queen!

To je pro tentokrát všechno, do konce roku se tu ale určitě objeví ještě nějaké typy na seriály, aby vám ani přes Vánoční svátky nic neuteklo! Pokud některý z těchto seriálů znáte nebo máte nějaký další tip, napište mi do komentářů! :)

3 komentáře:

  1. Skvělý článek a tipy na seriály :) Taky jsem maniak a dobrýý seriál jsem schopná zkouknout za pár dní :) Hodně mě zaujal seriál Stranger Things :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stranger Things je z tohodle výběru ten nejlepší a rozhodně stojí za to u něj prokrastinovat :D zkus ho a dej vědět jak se ti zalíbí :)

      Vymazat
  2. Adventure Time! a Lucifera jest ještě neviděla. Ale oba seriály mám v plánu! :D

    OdpovědětVymazat