Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

26. 3. 2017

Na kukačku #4

S příchodem nového semestru po zkouškovém období a nového rozvrhu, kdy polovina týdne prakticky nemá využití (ale do práce zas nemůžu právě kvůli škole), jsem se načapala, jak opět trávím čas s mými seriálovými miláčky. Díky aplikaci TVShow Time - kterou určitě musíte vyzkoušet - si nyní taky přehledně zaznamenávám svou seriálovou prokrastinaci. Pokud chcete vědět, jaké seriály mi prolétly v poslední době a něco více o TVShow Time, čtěte dál!
Náhled do aplikace


Na začátek pár slov o aplikaci TVShow Time. Appka, ke které se (jako už skoro všude) můžete přidat i pomocí Facebookového účtu, slouží k zaznamenávání seriálů, které sledujete a zároveň k jejich komentování. Dozvíte se díky ní, kdy vychází další epizoda, jak se bude jmenovat a díky obrovské komunitě můžete i sledovat, jak je který seriál či přímo epizoda oblíbená. Po shlédnutí dílu můžete zvolit emoci, kterou ve vás díl vyvolal a také nejlepší postavu epizody. Zároveň vám appka zaznamenává čas strávený u seriálů a další statistiky, takže díky němu můžete svou prokrastinaci sledovat a soupeřit v tom se svými přáteli - pokud se přihlásí taky. Sbíráte badge za maratony, hlasování pro postavy i za komentování a lajkování. A pokud zrovna nemáte na co koukat, appka vám ukáže, jaké další seriály doporučují lidé v závislosti na vašich oblíbencích. Pro milovníky seriálů, jako jsem já, je tahle applikace skvělá věc, takže ji určitě zkuste! :)

Teď už ale k samotným seriálům! Jako první vyberu jednoho ze zástupců non-fiction, z lékařského prostředí. Gray's anatomy, v češtině Chirurgové, je klidný seriál z dílny ABC (US), který má momentálně 13 sérií, povětšinou po 24 dílech. Hlavní hrdinkou je Meredith Gray, která začíná svou kariéru doktorky v nemocnici Seattle Grace, společně s dalšími nováčky, kteří se brzy stanou jejími přáteli. Hodně dramat, smíchu i pláče. Naše Ordinace je oproti tomu soap opera. Osobně se mi GA líbí hlavně proto, že je to vážně show, u které nemusíte mít všechny smysly v pozoru. Je to prostě klasický život doktorů v nemocnici i mimo ni a nejsou tam žádné přehnané herecké výkony, jako v českých obdobách takových seriálů.
Další seriál, který mě dostal, je How to get away with murder, další seriál od ABC (US), současně o 3 sériích po 15 dílech. Prvním popudem ke sledování, byly 2 faktory - 1. Alfred Enoch a 2. Matt McGorry. Ano, as simple as that - začala jsem ho sledovat kvůli Deanu Thomasovi (Harry Potter) a Johnu Bennettovi (Orange is the new black). Studenti práva na univerzitě soutěží o přízeň profesorky Annalise Keating. Věci se ale vezou jiným směrem, než by kdokoliv ze zúčastněných chtěl, How to get away with murder totiž není jen název přednášky ve škole. Pokud máte rádi plot twisty, záhady, právnické prostředí a nekonečné čekání - HTGAWM, si vás získá.

Posuneme se ke třetímu seriálu, tentokrát od Netflixu, a tím je seriálová adaptace knižní série A series of unfortunate events. Netflix je známý - a proklínaný - tím, že všechny díly každé série vyjdou v jeden den a obvykle trvá minimálně rok, než vyjde další. Tomuhle seriálu vyšla teprve první řada a už si mne stihl získat. V 8 dílech si se sourozenci, Violet, Klausem a Sunny Baudelairovými projdeme několik příhod z jejich dětství po tom, co jejich rodiče uhořeli při požáru jejich domu. Od té chvíle se jich pokouší zmocnit jejich opatrovník Count Olaf - v podání úžasného Neila Patricka Harrise - nebo spíše jejich bohatství. Příhody opravdu nejsou moc šťastné, mnohokrát budete svědky do nebe volající nespravedlnosti. I tak je to ale seriál, co stojí za to!

Dáme si teď trochu oldies. Wizards of Waverly place, seriál mé puberty prosezené u Disney Channel (neberte to doslovně, většinu času jsem samozřejmě běhala jsem po venku a šňupala marihuanu). 4 série po zhruba 30 dílech s mladou Selenou Gomez. Je to pro mne skoro takový flashback, jen tentokrát jsem se rozhodla, že si známé hlasy a hlášky poslechnu v angličtině. Pokud vážně existuje někdo, kdo tenhle seriál nezná, je to o rodině kouzelníků (respektive jejich děti jsou kouzelníci), která vlastní bistro na Waverly place a seriál zobrazuje jejich každodenní život, včetně nesnází jak s kouzly tak s mezilidskými vztahy a přípravy na soutěže rodinných kouzelníků, ze které si kouzelnou moc odnese už jen jeden. Aneb: Když ještě Disney Channel za něco stál!
Předposledním seriálem, který jsem dnes vybrala, je Riverdale. Novinka z dílny The CW, kterému v lednu odstartovala 1. série a dočkáme se dohromady 13 dílů. Zároveň je to seriálová adaptace komiksů Ariche Comis, které vycházejí už od roku 1939! Z prvu by se zdálo, že městečko Riverdale nemá co vyprávět, ale po tragické smrti Jasona Blooma se zdá, jako by se nedalo nikomu věřit. Kdo je vrahem a co všechno se vlastně 4. července stalo? Pokud vás tyhle městské mistery lákají, Riverdale si určitě vyslouží vaši pozornost. Pro ty, co stále hledají důvod, mohu nabídnout jeden - Cole Sprouse! Nicméně záhada nejen okolo Jasonovi smrti si vás dovolí vtáhnout a už nepustit.

Jako poslední, chci zmínit Big Little Lies - v češtině Sedmilhářky. Seriál, na který se pěly ódy a o kterém se šuškalo po všech sociálních sítích a zároveň další seriálová adaptace knížky. I na mě došlo a ponořila jsem se do příběhu tří matek, jejichž životy, které jsou na oko perfektní, vedou k vraždě. Hvězdné obsazení Reese Witherspoon, Shailene Woodley a Nicole Kidman vám ukáže komedii i tragédii každodenních životů, kdy za zavřenými dveřmi není vždy všechno tak, jak by se zdálo. Co se stalo, kdo umřel a kdo je vrahem, to se pokoušíme zjistit v 7 dílech první série nového seriálu od HBO - které mě po zklamání s Westworld opět dostalo do správné nálady (akorát včas před začátkem GoT!).

No, tak tímhle můj seriálový nášup končí - jak se zmíněné seriály líbily vám a co dalšího byste mi doporučily? Neváhejte napsat do komentářů!

4 komentáře:

  1. Teda!!Musím říct,že jsi pěkně zkušená mezi seriály :D
    Já se na ně koukám minimálně,ale bavila mě Cizinka,která se odehrává v jiné době,tak tok asi není pro každého :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, to je pravda, víc se věnuju seriálům než filmům... nebo studiu :D Ale na Cizinku se podívám děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tá apka vyzerá parádne, ešte som o nej nepočula. :O
    Riverdale je celkom super. Prvý diel ma najprv nebavil a ani som ho nedopozerala, ale po dvoch týždňoch som mu zase dala šancu a veľmi som si ho obľúbila. Cole je peckový!

    OdpovědětVymazat
  4. Appka je skvělá, narazila jsem na ni náhodou a už bez ní nechci žít :D Riverdale má své rezervy, ale znám daleko horší seriály, takže si myslím, že stojí za to! :)

    OdpovědětVymazat