Vybraný příspěvek

HUMBOOK FEST 2019!

19. 4. 2018

Přečteno! Diabolik

Když jsem viděla film Osobní strážce, bylo mi jasné, že chci mít svého bodyguarda, který mě ochrání, kdyby mi šlo o život. Něco takového jsem pak měla i po přečtení knížky Diabolik, na kterou vám dneska přináším recenzi. Proč? Zjistěte, kdo je diabolik a proč je docela super někoho takového mít. Čtěte dál!

Nemesis, diabolik, byla stvořena pro ochranu Sidonie, pro kterou by i zemřela. Celý její život je postavený právě na jejím bezpečí. Takže když má Donie odjet na galaktický dvůr a stát se politickým rukojmím místního senátora, Nemesis nemá jinou možnost - musí se vydávat za Sidonii, aby ochránila její život. Ovšem jak snadné bude pro diabolika, vyrobeného za účelem zabít kohokoliv, kdo má její svěřenkyni chránit, hrát si na skutečného člověka? Jak velkému nebezpečí byla skutečná Sidonie předurčena čelit a jak se s tím Nemesis vypořádá?

Příběh této knížky se mi vážně líbil, je to jedna z nejlepších YA sci-fi, co jsem zatím přečetla. Zápletka a plot twisty byly fajn a myslím, že druhý díl by nám mohl nabídnout nějaké další Nemesiny strasti jako diabolika mezi skutečnými lidmi. Eskalace děje byla skvělá, ne jako u jiné knihy s motýlem, kterou jsem nedávno četla.. Co stojí také za zmínku je náznak LGBT+ tématiky.

Jestli se mi něco nelíbilo, pak jedině chování některých postav, zároveň bych stála o jejich větší popis, pro lepší představu. V podstatě ale nemám co knize vytknout.

Tahle knížka se určitě bude líbit těm, co mají rádi lehčí sci-fi, ale zároveň nečekají obří robotí bitvy nebo vesmírnou řežbu. Jde o příjemný a snadný příběh, založený především na lidech v něm.

Pokud jsou ale vesmírné řežby právě to, co vás na sci-fi knihách láká, raději se porozhlédněte po něčem jiném.

Knížku bych zhodnotila 9/10, bodík schovávám pro další díl - uvidíme, jak na tom bude! Za mě je Diabolik velmi příjemné YA sci-fi!

12 komentářů:

  1. Moc pěkná recenze :) To vypadá jako kniha přesně pro mě, hned mi padla do oka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že nad ní po mé recenzi uvažuješ! Dej vědět, pokud ji budeš číst, jak se ti líbila! :)

      Vymazat
  2. Jsem ráda, že jsem si knihu koupila a tvoje recenze mne nalákala ještě víc! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vali rozhodně se pusť do čtění, i Míša jí miluje! :)

      Vymazat
  3. Knížku už mám doma, snad se k ní brzy dostanu :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze, taky jsem včera dočetla :) Za mě 4,5/5 *
    http://upandy.hys.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky velmi silné hodnocení, taky si schováváš půl bodík pro druhý díl, doufajíc, že bude stejně dobrý nebo lepší? :D :)

      Vymazat
  5. Skvělá recenze, všichni milují Dibolika a mě asi plně neláká, možná někdy, má krásnou obálku. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, ale jestli tě neláká vůbec to nevadí, je spousta dobrých knih v tomto žánru! :) A obálka je doopravdy nádherná to máš pravdu :)

      Vymazat
  6. Pořád po knize pokukuji a přemýšlím, zda si ji pořídit či nikoli. Po tvé recenzi mám chuť skočit do obchodu a okamžitě si ji koupit :D. Takže děkuji, díky tobě budu opět bez peněz!:D♥

    Knihokopka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co! :D Jsem postrah cizích peněženek (i vlastní), ale jsem ráda, že moje recenze někoho skutečně motivuje k tomu s knížku koupit :)

      Vymazat